Området
Selvom moden skifter, har det været attraktivt at bo langs Øresundskysten i mere end 7.000 år. Taarbæk-området har med både å, hav, skov og strand igennem årene budt på alt fra fabriks- til fritidsliv. Få en bid af Taarbæk Kros lokalmiljø her.
Øresund
Glitrende blå legeplads
Kysten langs Øresund har været beboet siden jægerstenalderen for 7.000 år siden. Engang var her sildefangst og Øresundstold, men i dag bruges vandet til alt fra færgefart og sejlads til kajak, helårsbadning og paddleboarding.
Strandvejen
Taarbæk Havn
Byens kompas
Havnen er byens kompas: Gamle Taarbæk mod syd til Bellevue; Ny Taarbæk mod nord til Trepilelågen. Det var Taarbæk Kros daværende ejer, Vilhelm Haagensen, der i 1864 tog initiativ til havnen, som med rige landliggeres hjælp stod klar i 1866. Den fik sit endelige udseende i 1886-88, men da var Haagensen gået fallit (i 1883) efter ombygning af kroen til hotel i tre etager i 1873.
Dyrehaven
Træer & buske
Naturens orden
Uanset at Dyrehavens træer står frit, så de kan vokse og brede sig naturligt, kan de ikke selv vælge deres frisure. De bladspisende hjorte sørger nemlig for, at alle får den samme page. Træerne lokker folk til fra nær og fjern, men for forfatterinden Karen Blixen var det hvidtjørnen, som trak. Når den blomstrede i maj, fik hun kørt sin bil ind i den nordlige del og var tilbage på sin afrikanske farm med Eremitagesletten i rollen som storladen savanne.
Taarbæk Kro
Alle veje fører til Kroen
Om end Taarbæk Kro flyttede over på den anden side af gaden i 1897, har den altid ligget inden for gåafstand til fiskernes både og stejlepladser, og kom man langvejsfra, kunne man stille hesten i kroens rejsestald. I dag kan man parkere ved Klampenborg Station, i Cottageparken, ved kirken eller ved Dyrehaven, lige nord for Taarbæk. Tag evt. Bus 388 det sidste stykke; den har byens bedste P-plads.